سخنگوی وزارت ارشاد تاکید کرد: اهتمام جدی دولت یازدهم به برنامه های فرهنگی برای ایجاد وضعیت مطلوب و شفاف

اهتمام دولت به فعالیت‌های فرهنگی جدی است و تلاش بسیاری در جهت رفع موانع در این زمینه صورت می‌گیرد و تحقق سیاست‌های فرهنگی در صورت وحدت رویه میان دستگاه های مرتبط فرهنگی صورت خواهد گرفت. به گزارش خبرنگار قلم ما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزرارت فرهنگ و ارشاد اسلامیف «حسین […]

اهتمام دولت به فعالیت‌های فرهنگی جدی است و تلاش بسیاری در جهت رفع موانع در این زمینه صورت می‌گیرد و تحقق سیاست‌های فرهنگی در صورت وحدت رویه میان دستگاه های مرتبط فرهنگی صورت خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار قلم ما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزرارت فرهنگ و ارشاد اسلامیف «حسین نوش آبادی» سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در سی و یکمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در سالن اجتماعات شورای فرهنگ عمومی و با تاکید بر این مطلب گفت: سیاست های فرهنگی همان سیاست های مصوب فرهنگی کشور است که اغلب در شورای عالی انقلاب فرهنگی که یک نهاد عالی برای تدوین برنامه های فرهنگی به شمار می آید، به تصویب رسیده است.

وی با اشاره به برخی اهداف سیاست های فرهنگی، افزود: یکی از اهدافی که جزو سیاست‌های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است ایجاد وحدت رویه و هماهنگی در میان دستگاه‌های فرهنگی جمهوری اسلامی و بسیج امکانات در جهت پاسخ به نیاز جامعه، فراهم ساختن شرایط مطالعه و تحقیق و بهره‌برداری از نتایج آن در زمینه‌های مختلف است.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تحکیم وحدت ملی و دینی با توجه به ویزگی های قومی و مذهبی و تلاش در جهت حذف موانع وحدت، پاسداری از حریت و امنیت انسان در عرصه های گوناگون فرهنگیف سیاسی، قضایی و اقتصادی، تقویت تفکر و تعقل و قدرت نقادی و انتخاب در عرصه تلاقی و تعارض افکار، مقابله با خرافات و موهومات، جمود و تحجر فکری، مقدس مآبی و ظاهر گرایی و مقابله با افراط در تجددطلبی و خودباختگی در برابر بیگانگان تحت شعار واقع گرایی و تقویت و احیا و معرفی هنر اصیل و سازنده در تمامی عرصه ها و زمینه های سازگار با روح تعالیم اسلامی را از دیگر اصول سیاست های فرهنگی برشمرد.

وی گفت: اهتمام و اقدام همه جانبه به منظور شناخت نیروها و نیازها و مقتضیات جسمی و روحی نسل جوان کشور، گسترش زمینه مشارکت و مباشرت مردم در امور فرهنگی، هنری، علمی و اجتماعی و حمایت از فعالیت ها و اقدامات غیر دولتی به منظور همگانی شدن فرهنگ و توسعه امور فرهنگی، اتخاذ سیایت های ایجابی و مثبت در امور فرهنگی،هنری و اجتماعی و ایجاد مصونیت برای افراد و جامعه و اهتمام به جاذبه و رحمت و جامع نگری و دوراندیشی و شور و مشورت و پرهیز از خشونت و شتابزدگی و یکسونگری و استبداد رای از دیگر اصول سیاست های فرهنگی است.

نوش ابادی افزود: از دیگر اصول سیاست های فرهنگی گسترش روحیه نقد و انتقادپذیری و حمایت از حقوق فردی و اجتماعی برای دعوت به خیر و همگانی شدن امر به معروف و نهی از منکر بر مبنای حکمت، موعظه حسنه، شرح صدر و جدال به آنچه احسن است، خلاقیت های اصیل و با ارزش روستایی و عشایری و … است.

عدم برگزاری کنسرت های موسیقی در مشهد به حرمت بارگاه امام رضا(ع) است

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم اجرای کنسرت های موسیقی در شهر مشهد مقدس گفت: این تصمیم فقط به دلیل حرمت وجود بارگاه امام رضا (ع) و حفظ حریم معنوی آن بزگوار اتخاذ شده است و اظهارات برخی از مقامات مذهبی دلیل بر برگزار نشدن کنسرت موسیقی در این شهر نیست.

نوش آبادی تاکید کرد: علاوه بر این عدم برگزاری کنسرت های موسیقی فقط مخصوص شهر مشهد است و دیگر شهرهای استان خراسان رضوی را شامل نمی شود.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد طی ۱۱سال گذشته در شهر مشهد هیچ کنسرتی برگزار نشده و این موضوع شامل دولت های پیشین نیز می شود.

وی ادامه داد: برگزاری کنسرت های موسیقی بر اساس ضوابط، قوانین و مقررات و همچنین با در نظر گرفتن نظر و فتاوای رهبر معظم انقلاب برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در این خصوص تاکید دارند که موسیقی مضل عن سبیل الله و لهوی و مناسب با مجالس عیش و نوش و مطربی نباشد، ما نیز بر اساس این نظرات و دیدگاه ها و پاسخ های رهبر معظم انقلاب تلاش کرده ایم اجرای کنسرت های موسیقی در چارچوب دیدگاه های رهبری به عنوان رهبر و مرجع تقلید باشد و تمامی ضوابط و قوانین رعایت شود.

نوش‌‌آبادی ادامه داد: برخی ملاحظات و حساسیت‌ها و نگاه‌هایی به لحاظ دینی داریم که مطرح شده است. بارگاه مطهر امام رضا (ع) در مشهد است و حفظ این جایگاه برای همه لازم است، تا الان مجوزی برای شهر مشهد نداشته‌ایم که لغو شده باشد البته برای استان های همجوار به دلایلی شاهد لغو بوده‌ایم.

وی همچنین گفت: اما اینکه این شهر مستثنی است یا نه باید گفت نه؛ برنامه های فرهنگی هنری چارچوب‌هایش باید اجرا شود ما حتی پس از انقلاب در برخی شهرها کنسرت نداشته ایم چرا که نه شرایط و نه متقاضی بود، اما درباره مشهد بحث به شکل ملی مذهبی و قضایی حقوقی مطرح شد و این موضع به معنای عقب نشینی وزارت ارشاد نیست بلکه این موضع همراه ملاحظه است.