قلم ما گزارش می دهد

معادنی که بجای نان، بلای جان مردم شدند/ لزوم برخورد جدی با معدن داران متخلف بخش بلده

معادنی که بجای نان، بلای جان مردم شدند/ لزوم برخورد جدی با معدن داران متخلف بخش بلده 🔰به گزارش پایگاه خبری قلم ما، تخلف معادن بخش بلده موضوعی بود که چندین سال مطرح شده و رسیدگی و حل آن جزو مهمترین مطالبه مردم این بخش بوده و است که تاکنون توجهی به آن نشد اما […]

معادنی که بجای نان، بلای جان مردم شدند/ لزوم برخورد جدی با معدن داران متخلف بخش بلده

🔰به گزارش پایگاه خبری قلم ما، تخلف معادن بخش بلده موضوعی بود که چندین سال مطرح شده و رسیدگی و حل آن جزو مهمترین مطالبه مردم این بخش بوده و است که تاکنون توجهی به آن نشد اما شنیده ها حاکی از آن است که دادستان عمومی و انقلاب شهرستان نور به این مسئله ورود پیدا کرده و پیگیر این موضوع شده است.

🔹آسیب به مناطق حفاظت شده، مراتع، اراضی باغی و کشاورزی و برخی از زیرساخت ها، شکستن سد پساب معدن سرب روستای کلاونگاه و بروز خسارات زیست محیطی، آلایندگی هوا و محیط زیست، تخریب آسفالت و… ازجمله مشکلاتی است که در این رابطه مطرح است و گلایه فراوان مردم که نشان از بی توجهی برخی از مسئولان مربوطه و همراهی نامتعارف برخی از مردم محلی با معدن داران و بروز چنین فجایعی دارد.

🔹بخشدار بلده در راستای رسیدگی به این مطالبه مردمی وارد میدان شده و با تشکیل جلسه ای با حضور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان نور و برخی از مسئولان مربوطه، پیگیری این موضوع را به صورت جهادی آغاز کرد.

🔹️الهه طالبی در گفت‌وگوی اختصاصی با رسانه خبری قلم ما، اظهار داشت: بیش از ۱۳ واحد معدنی فعال در ۱۰ کیلومتر ابتدایی محور دوآب_بلده وجود دارند که ۱۰ واحد در حوزه فرآوری سنگ شکن و مابقی در بخش اکتشاف و برداشت فعالیت می کنند و براساس داده های محلی ۷ واحد معدنی دیگر در این بخش دارای مجوز فعالیت هستند اما هنوز مشغول به کار نشدند.

🔹وی افزود: به دلیل برداشت های غیراصولی و اقدامات غیرقانونی و عدم رعایت مسائل زیست محیطی در ورودی بخش بلده شاهد تغيير شکل و ایجاد ساختار نامطلوب هستیم.

🔹️بخشدار بلده به پیگیری های انجام شده و جلسات برگزار شده برای رسیدگی به این موضوع و انعکاس تخلفات صورت گرفته اشاره کرد و گفت: پیگیری های صورت گرفته منجر به توقف مقطعی فعالیت برخی معادن و الزام به ترمیم آسفالت ۶ کیلومتر محور دوآب بلده و کنترل فعاليت و بارگیری کمپرسی ها شد.

🔹طالبی عنوان داشت: باوجود پیگیری ها و برخوردهای انجام شده، برخی از معدن داران تابع رعایت مقررات نیستند و عدم تعهد آنان استانه تحمل مردم شده و موجب نارضایتی عمومی شد.

🔹وی تصریح کرد: سهم مردم از معادن تنها هوای نامناسب و گرد و غبار و تصادفات جاده ای متعدد، مشکلات در تردد خودروها به دلیل حجم بالای تردد وسایل نقلیه سنگین، جاده نامناسب و تخریب آسفالت، انسداد طولانی محورها در مواقع سیلاب در محدوده واحدهای معدنی و… ازجمله مطالبات مردم بخش بلده است که به عنوان بخشدار این بخش پیگیر آن در سطح استان و شهرستان شدم.

🔹بخشدار بلده به تذکرات داده شده و عدم تمکین و اجرای تعهدات برخی معدن داران اشاره کرد و ادامه داد: تخریب جاده ای ناشی از اضافه تناژ، گرد و غبار ناشی از عدم بکارگیری مه پاش در دستگاه سنگ شکن، استفاده از کارگران اتباع خارجی، عدم وجود کمربند سبز و پوشش گیاهی در محدوده برداشت و فرآوری معادن، عدم بهسازی رمپ‌های ورود و خروج، برداشت غیراصولی و سقوط سنگ، عدم رعایت ایمنی محیط کار و… از جمله مسائل و مشکلاتی بود که موجب پیگیری جدی شد و با تأکید دادستان، ۱۰ روز مهلت به دستگاه های اجرایی برای بازدید از واحدهای معدنی و ارائه گزارش به داستاني داده شد.

🔹وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه مشکلات مربوط به معادن، ازجمله مشکلاتی است که سال ها مردم بخش بلده با آن مواجه بودند، گفت: امیدواریم در راستای حمایت از مردم منطقه این مشکلات رفع شود.

🔹دکتر امین یوسفی،دادستان عمومی و انقلاب شهرستان نور نیز با تأکید بر حمایت از تولید، تولید کننده و سرمایه گذار، به نارضایتی مردم بخش بلده و پیگیری های مستمر بخشدار از وضعیت نامطلوب فعالیت معادن شن و ماسه ورودی این بخش و عدم رعایت قوانین و مقررات توسط برخی از معدن داران، نظارت جدی دستگاه های اجرایی مربوطه بر عملکرد معادن را خواستار شد و مهلت ۱۰ روزه ای جهت بازدید میدانی مديران و بررسی وضعیت و نحوه فعالیت معادن شهرستان نور و گزارش به دادستانی تعیین کرد.