دکتر زینب تقوایی پژوهشگر موفق نوری در کتاب ظرفیت برد گردشگری از راهکارهای رونق توریسم میگوید
امروزه حضور بانوان جامعه به عنوان قشری ، توانمند می تواند نقش تعیین کننده ای در تمامی حوزه ها از جمله فرهنگی اجتماعی،سیاسی،کارآفرینی اشتغال و رشد توسعه اقتصادی خانوارها داشته باشد. چنانچه نقش بانوان نقش حساسی در جامعه کنونی دارد که میتواند در سلامت و شکست یه خانواده تاثیر زیادی داشته باشد و از نظر […]
امروزه حضور بانوان جامعه به عنوان قشری ، توانمند می تواند نقش تعیین کننده ای در تمامی حوزه ها از جمله فرهنگی اجتماعی،سیاسی،کارآفرینی اشتغال و رشد توسعه اقتصادی خانوارها داشته باشد.
چنانچه نقش بانوان نقش حساسی در جامعه کنونی دارد که میتواند در سلامت و شکست یه خانواده تاثیر زیادی داشته باشد و از نظر روحی و روانی،جسمی و عاطفی نیازهای یک خانواده را تامین کند.
دکتر زینب تقوایی یکی از بانوان توانمند شهرستان نور و دانشآموخته رشته گردشگری در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای مدیریت و برنامهریزی شهری در مقطع دکتری و استاد دانشگاه آزاد قائمشهر است که چندی پیش کتابی با عنوان «ظرفیت برد گردشگری» با همکاری دکتر صدرالدین متولی استاد دانشگاه آزاد شهر نور با موضوع گردشگری پایدار به بازار نشر عرضه کرده است.
این کتاب در سه فصل شامل گردشگری، ظرفیت برد و ظرفیت برد گردشگری تدوین شده که در هر کدام از این فصلها مباحثی پیرامون گردشگری پایدار و مبتنی بر سود جامعه میزبان تشریح شده است و در این کتاب تلاش کرده تا مبانی توسعه گردشگری بر اساس برنامهریزی شهری را برای استفاده در مدیریت شهرهای گردشگرپذیر به ویژه شهرهای شمالی شرح دهد.
در این کتاب مباحثی مانند استانداردها در ظرفیت برد تفرجگاهی، توریسم مردمشناسی، ورزشهای زمستانی، ورزشهای ساحلی و دریایی، کوهنوردی و غارنوردی، جنگلنوردی، ابزارهای مدیریتی برای اجرای ظرفیت برد گردشگری، طبیعتدرمانی، مدیریت بهینه توریسم، مزایا و آثار مثبت گردشگری، پیامدهای منفی صنعت گردشگری و گردشگری پایدار مطرح شده است.
این پژوهشگر حوزه گردشگری و مدیریت شهری در گفتوگو اختصاصی با قلم ما درباره این کتاب گفت: طی سالهای تحصیلم در حوزه گردشگری و مدیریت و برنامهریزی شهری همواره این دغدغه را داشتم که دانش گردشگری و مدیریت شهری را بتوانم در حوزه مدیریت شهری به کار بگیرم و دیدگاههایی کاربردی برای مدیریت شهری شهرهای گردشگرپذیر و بویژه مازندران که به حق واقعی خود از صنعت گردشگری و خدماتی که ارائه میدهد نرسیده مطرح کنم.
دکتر تقوایی افزود: در این کتاب تمام تلاشم بر این است تا گردشگری و توریسم را به مدیریت شهری ربط دهم. این که چقدر جاذبههای گردشگری در یک شهر میتواند در جذب گردشگران نقش داشته باشد. ما در مدیریت شهری میتوانیم از جاذبهها و پتانسیلهای گردشگری برای توسعه استفاده کنیم. به ویژه در شهرهای ساحلی که یکسری جاذبهها و پتانسیلهای طبیعی غیرانسانساز مثل جنگل، دریا و ساحل داریم با ساماندهی و مدیریت درست میتوان الگوی مناسبی برای توسعه ایجاد کرد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به ظرفیتهای گردشگری شهر ساحلی نور گفت: پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد من درباره ظرفیت برد گردشگری شهر نور بود. در آن اثر پژوهشی نیز این موضوع را بررسی کرده بودم که میزان تابآوری شهر نور برای حضور گردشگران چقدر است. اینکه در یک روز چه تعداد گردشگر پارک جنگلی نور میتوانند بدون اینکه گردشگران به محیط زیست آسیب یرسانند حضور یابند و میزان آستانه تحمل پارک جنگلی نور برای حضور گردشگران چقدر است. ما در حوزه گردشگری شهرها و روستاها باید چنین رویکردی داشته باشیم تا گردشگری پایدار برای جامعه رقم بخورد.
وی خاطرنشان کرد: وجود برنامهریزی اصولی و مدیریت صحیح نقش مؤثری در جذب گردشگر دارد. اما نکته مهمتر جلب نظر گردشگر برای تکرار سفر به یک شهر یا روستاست که باید در برنامهریزیها دیده شود. گردشگری پایدار چنین هدفی را دنبال میکند.
این پژوهشگر گردشگری و برنامهریزی شهری به برخی ضعفهای زیرساختی موجود در شهرهای مازندران برای رونق گردشگری اشاره کرد و گفت: در شهر نور سرانه فضای سبز ۵۰ سانتیمتر هم نیست. متاسفانه ابتداییترین خدمات مانند جمعآوری زباله هم در شهرهای شمالی به درستی انجام نمیشود. برای حملونقل مسافر در شهرهای شمالی با مشکل مواجهیم و ترافیک در همه شهرها هنگام حضور مسافر آزار دهنده میشود. این موارد موانع توسعه مبتنی بر گردشگری هستند.
این کتاب در ۸۷ صفحه با تیراژ هزار نسخه و قیمت ۳۵ هزار تومان به بازار کتاب عرضه شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0